Bezoekadres: Wusterweg 6, 5811AD Castenray
+31654787362

Wat betekent biologisch?

Als het gaat om de toekomst van de aarde is de biologische landbouw niet perfect, maar wel de beste vorm van voedselproductie die wij momenteel hebben. Biologisch heeft een wettelijke status.
De Europese Unie heeft de meest meetbare uitgangspunten van de biologische landbouw in wetgeving vastgelegd, inclusief een strenge controle ter bescherming van producent en consument.
Elk bedrijf dat biologische producten wil produceren, verwerken, verpakken, importeren, verhandelen of opslaan moet hiervoor gecertificeerd zijn.
Een onafhankelijke organisatie houdt in opdracht van de overheid toezicht op de biologische productie. In Nederland is Skal Biocontrole de controlerende instantie; te herkennen aan het nummer NL-Bio-01 net boven of onder het keurmerk op de verpakking.
Skal voert jaarlijks circa 5.000 inspecties uit bij 3.600 bedrijven in Nederland.
Elk bedrijf krijgt bij certificering een uniek nummer. Op elke productverpakking van voeding is de naam en vestigingsplaats van de producent verplicht. Via de zoekfunctie van de database van Skal kan worden gecheckt of een product van een gecertificeerd bedrijf afkomstig is. Deze is te vinden op www.skal.nl