+31654787362

Sommige mensen gaan heel ver in hun liefde voor het ei: kerstrecepten van traiteur de Leeuw

Fred en Jolanda de Leeuw van zijn nog steeds een culinair begrip in Amsterdam en omstreken, Ruim 35 jaar hebben zij de grootste smulpapen met hun kwalitatief hoogstaande slagerij, traiteur en delicatessenwinkel verwend en tijdens de kerstdagen stond iedereen in een gigantische rij in de Utrechtsestraat te wachten om de kerstbestelling in ontvangst te nemen. (Arno Veenhof heeft in 2000 het stokje overgenomen)

Twee top recepten die iedereen kan maken:

Truffel eisalade voor de Kerst. Een klassieker van Jolanda de Leeuw

Ingrediënten
Voor mayonaise: 1 heel ei, 1 eetlepel pittige mosterd, 1 eetlepel witte wijnazijn, 100 ml witte
truffelolie, 300 ml zonnebloemolie, 20 gr ansjovispuré (1/3 tube).
Voor salade: 4 hardgekookte eieren, 250 gr truffelmayonaise, 20 gr gehakte verse (of
ingemaakte) truffel (zomer- of wintertruffel).

Maar Fred, de man van Jolanda heeft zo zijn eigen voorkeuren…..Fred’s erotische ei

Ingrediënten
4 personen. 4 eieren, 1/8 ltr slagroom, geraspte Parmezaanse kaas, 40 gr verse truffel naar seizoen.
Bekijk hier de film