Bezoekadres: Wusterweg 6, 5811AD Castenray
+31654787362

Realisatie van unieke biologische pluimveehouderij in Castenray is een feit!

Persbericht:
De eerste palen staan in de grond en markeren de de toekomst van Lamberdina’s Hoeve. De biologische pluimveehouderij van Eric Thielen uit Castenray. Daar waar 100 jaar geleden grootmoeder Lamberdina Thielen de eieren raapte verrijst een unieke biologische pluimveehouderij waar de kippen onder fruitbomen van hartenlust kunnen scharrelen. Op uitnodiging van Eric Thielen (Ondernemer, derde generatie pluimveehouders en kleinzoon van Lamberdina) hebben diverse organisaties en ondernemers (Ter Heerdt kuikens en hennen, Gemeente Venray, Gommans, De Vencomatic Groep, Theunissen, Arvalis, Vitelia, Knijenburg Advies en Accon avm) in uitgebreide brainstormsessie met elkaar de dialoog gevoerd over een geheel nieuwe manier van kippen houden en het creëren van een leefklimaat dat aansluit op de natuurlijke habitat van de kip. De samenwerking is gewaarborgd door gezamenlijke intrinsieke waarden en normen.

Het commitment is de vastbeslotenheid om met alle stakeholders een manier van voedselvoorziening, specifiek eierproductie, te realiseren waarvan een ieder overtuigd is dat dit de enige goede manier is. Uitgangspunt: Een leef – en woonklimaat waar de kippen op een veilige manier buiten hun kostje bij elkaar kunnen scharrelen in een eiwitrijke omgeving.

Eric Thielen: “Economie is belangrijk, maar duurzaam zorg dragen voor mensen, dieren, natuur en omgeving en de dag van morgen is een volwaardige manier van leven. Lamberdina’s Hoeve wordt een unieke biologische ei-boerderij (pluimveehouderij) waar de kippen een prachtige uitloop hebben en onder de bomen en struiken alle ruimte hebben om te leven: scharrelen, eten, drinken, rusten en eieren leggen”