Bezoekadres: Wusterweg 6, 5811AD Castenray
+31654787362

Oude zielen en overpeinzingen

De dagen vliegen voorbij. Waar ik eerst nog peinzend en dromend over mijn achterland liep, staat nu een biologische kippenboerderij. In een paar maanden tijd hebben we dit met elkaar gerealiseerd en ondanks een paar onrustige nachtjes ben ik zo blij met mijn beslissing om een duurzame en diervriendelijke kippenboerderij te bouwen.

Steeds meer consumenten kiezen voor biologisch of biologisch-dynamisch. Dat is natuurlijk heel mooi, maar het productaanbod blijft achter bij de vraag. Veel moet worden geïmporteerd, want er zijn in Nederland simpelweg te weinig boeren en andere voedselproducenten die de overstap maken naar biologische of biologisch-dynamische landbouw.

Er komt ook ongelooflijk veel op je af als je eenmaal kiest voor biologisch. Er wordt inmiddels ook steeds vaker gesproken over bio+ .Dat is op onze boerderij ook het geval. We gaan veel verder dan de gestelde wettelijke normen. Maar wat al de toekomst brengen? Wat is het doel voor de biologische beweging tegen 2030?. Hoe maken we biologisch relevant voor de volgende generatie?

Voeding wordt steeds vaker aangepast aan persoonlijke smaken en behoeften, en we hebben het dan niet alleen over de maaltijdboxen die besteld kunnen worden. Inmiddels kan er ook een DNA-test worden gedaan om een voedingsplan op te zetten die precies bij je past. ‘Smart food’ is dan slechts een paar klikken van ons verwijderd via onze smartphone.

Ach, ik doe het stap voor stap: ik zit nu in de stal waar op 10 januari de allereerste ‘Lamberdina-meisjes’ over de drempel zullen stappen.

De eco-unit staat er en dat is een geweldig systeem waar ik de volgende week meer over zal vertellen. De Q-Perch (permanente oplossing voor bloedluis bestrijding) wordt morgen geïnstalleerd. Een geweldige uitvinding van Vencomatic. Maar nu geniet ik nog even van de bomen. Ze zijn afgelopen week geplant. Prachtige oude hoogstambomen. Ze gaan verder wortelen in de grond van Lamberdina’s Hoeve en zullen bescherming bieden aan de hennen. Een bezoeker noemde de bomen oude zielen. Daar ben ik denk ik iets te nuchter voor. Hoewel…..

Groetjes Eric