Bezoekadres: Wusterweg 6, 5811AD Castenray
+31654787362

Lamberdina’s Hoeve 2020

Maart 2020

Ongelooflijk we zijn één van de 5 genomineerden agrarisch ondernemer 2020!
Nu begint DE LAATSTE RONDE! Stem hier op Lamberdina’s Hoeve voor de publieksprijs! www.agrarischondernemer.nl/stemmen

Het gaat er nu om spannen….er zijn 5 genomineerden die kans maken op de titel Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2020. Mijn team en ik hebben er alles aan gedaan om een biologische en ook heel duurzame boerderij te bouwen. Lamberdina is de naam van mijn grootmoeder. Met trots spreken we haar naam uit en vertellen aan iedereen wat we doen en hoe we dat doen. Ik ben een ondernemer met een boeren hart! Ik geloof niet in problemen maar in uitdagingen en in oplossingen. De wereld is van iedereen, dat betekent dat we ervan mogen genieten maar dat we ook een zorgplicht hebben. Wij doen ons uiterste best om het beter te doen en het beter te blijven doen. Een stem voor ons is een stem voor dierenwelzijn en milieuwinstHet is een stem voor mijn partners en mijn medewerkers die het mogelijk gemaakt hebben mijn droom te realiseren. Een stem op ons is een stem voor een toekomstbestendige wereld waarin de agrosector zich bij voortduring blijft verbeteren. En waar we met elkaar trots op mogen zijn.

Groetjes Eric Thielen

Januari 2020
Dit nieuwe jaar is zo goed begonnen, ik maak een dansje van geluk met de dames;-) We hebben niet alleen de VOP2020 Rabobank publieksprijs maar ook de VOP2020 Loek Nelissen Prijs gewonnen! Het valt niet uit te leggen wat dat met mij en met al mijn medewerkers doet. We zijn ongelooflijk dankbaar voor alle loftuitingen en positieve reacties van het publiek en de jury! (meer berichten op mijn dagboek)

Met Louk Nelissen en onze kersverse burgervader Luc Winants

Lamberdina’s Hoeve 2019

Eric Thielen heeft zijn droom waargemaakt met de realisatie van Lamberdina’s hoeve. Het uitgangspunt voor Lamberdina’s Hoeve is duurzaam zorg dragen voor dieren, mensen, natuur en omgeving. Zijn kippenboerderij is niet alleen de meest duurzame kippenboerderij in Nederland maar vooral een volwaardige manier van leven. 

Er heerst een groeiende informatie-lust: consumenten willen weten waar hun eten vandaan komt, hoe het is gemaakt, en door wie en welke logistieke reis het product heeft afgelegd. De consument verwacht een eerlijke en transparante communicatie over de herkomst van wat hij eet.

Vanaf het allereerste moment hebben wij het verhaal over drie generaties boeren met trots vertelt. Waar we vandaan komen en waar we naar toe gaan. Twee jaar lang heeft Eric Thielen gewerkt aan zijn visie over Lamberdina’s Hoeve. Biologisch ondernemen is vanzelfsprekend in deze visie maar wat kun je nog meer doen? Hoe zou de ideale kippenboerderij er uit kunnen zien? Wat zijn de mogelijkheden en met wie kun je die realiseren?

Lamberdina is op dit moment de meest duurzame kippenboerderij in Nederland. Op Lamberdina’s Hoeve staat de kip centraal. In samenwerking met alle betrokken partijen hebben we het ultieme leefklimaat ( lees: de natuurlijke habitat van de kip) gerealiseerd en daarmee ook het allerbeste ei. De stalletjes bestaan uit verschillende werk en slaap ruimtes die de kippen leren ontdekken en gebruiken. De vrije omheinde uitloop is geeft het gevoel van absolute vrijheid en veiligheid. De weiden zijn ingezaaid met grassen en klavers en prachtige oude hoogstambomen. Ze gaan verder wortelen in de grond van Lamberdina’s Hoeve en zullen bescherming bieden aan de kippen. Bij vogelpest zijn de kippen beschermd in de wintertuin en kunnen ze toch genieten van daglicht en frisse lucht.

Onze biologische hoeve telt 14 stalletjes met ieder 2850 kippen. De gedachte dat kleinschaligheid ook duurzaam zou zijn is achterhaald volgens Eric. “Kleinschaligheid en duurzaamheid zijn geen synoniemen. Als je op grotere schaal produceert kun je veel efficiënter investeren in duurzaamheid. Ik realiseer me dat ik als boer naast het runnen van mijn bedrijf ook een taak heb om de consument van eerlijke informatie te voorzien. Ik wil met mijn verhaal mensen inspireren over waar ons eten vandaan komt. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer mensen beschikken over de juiste informatie ze ook kiezen voor het ei dat onder de meest natuurlijke omstandigheden gelegd is. Het geluk en welzijn van onze kippen proef je terug in het ei.

Economie is belangrijk, maar duurzaam zorgdragen voor mensen, dieren, natuur en omgeving is een volwaardige manier van leven. Met deze manier van ondernemen nemen we de verantwoording voor de dag van morgen.