Bezoekadres: Wusterweg 6, 5811AD Castenray
+31654787362

Lamberdina’s Hoeve 2019

Eric Thielen heeft zijn droom waargemaakt met de realisatie van Lamberdina’s hoeve. Het uitgangspunt voor Lamberdina’s Hoeve is duurzaam zorg dragen voor dieren, mensen, natuur en omgeving. Zijn kippenboerderij is niet alleen de meest duurzame kippenboerderij in Nederland maar vooral een volwaardige manier van leven. 

Er heerst een groeiende informatie-lust: consumenten willen weten waar hun eten vandaan komt, hoe het is gemaakt, en door wie en welke logistieke reis het product heeft afgelegd. De consument verwacht een eerlijke en transparante communicatie over de herkomst van wat hij eet.

Vanaf het allereerste moment hebben wij het verhaal over drie generaties boeren met trots vertelt. Waar we vandaan komen en waar we naar toe gaan. Twee jaar lang heeft Eric Thielen gewerkt aan zijn visie over Lamberdina’s Hoeve. Biologisch ondernemen is vanzelfsprekend in deze visie maar wat kun je nog meer doen? Hoe zou de ideale kippenboerderij er uit kunnen zien? Wat zijn de mogelijkheden en met wie kun je die realiseren?

Lamberdina is op dit moment de meest duurzame kippenboerderij in Nederland. Op Lamberdina’s Hoeve staat de kip centraal. In samenwerking met alle betrokken partijen hebben we het ultieme leefklimaat ( lees: de natuurlijke habitat van de kip) gerealiseerd en daarmee ook het allerbeste ei. De stalletjes bestaan uit verschillende werk en slaap ruimtes die de kippen leren ontdekken en gebruiken. De vrije omheinde uitloop is geeft het gevoel van absolute vrijheid en veiligheid. De weiden zijn ingezaaid met grassen en klavers en prachtige oude hoogstambomen. Ze gaan verder wortelen in de grond van Lamberdina’s Hoeve en zullen bescherming bieden aan de kippen. Bij vogelpest zijn de kippen beschermd in de wintertuin en kunnen ze toch genieten van daglicht en frisse lucht.

Onze biologische hoeve telt 14 stalletjes met ieder 2850 kippen. De gedachte dat kleinschaligheid ook duurzaam zou zijn is achterhaald volgens Eric. “Kleinschaligheid en duurzaamheid zijn geen synoniemen. Als je op grotere schaal produceert kun je veel efficiënter investeren in duurzaamheid. Ik realiseer me dat ik als boer naast het runnen van mijn bedrijf ook een taak heb om de consument van eerlijke informatie te voorzien. Ik wil met mijn verhaal mensen inspireren over waar ons eten vandaan komt. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer mensen beschikken over de juiste informatie ze ook kiezen voor het ei dat onder de meest natuurlijke omstandigheden gelegd is. Het geluk en welzijn van onze kippen proef je terug in het ei.

Economie is belangrijk, maar duurzaam zorgdragen voor mensen, dieren, natuur en omgeving is een volwaardige manier van leven. Met deze manier van ondernemen nemen we de verantwoording voor de dag van morgen.