Bezoekadres: Wusterweg 6, 5811AD Castenray
+31654787362

Lamberdina’s Appeltaart

Ingrediënten:

200 gram koude boter in blokjes
175 gram basterdsuiker (150 en 25 gram)
300 gram bloem
theelepel zout
6-7 appels, bij voorkeur goudrenetten
2 eieren
3 theelepels kaneelpoeder
2 eetlepels paneermeel

Zoals mijn oma Lamberdina het deed:

Verwarm de oven voor op 180 graden

Maak eerst het deeg, neem de koude boterblokjes en voeg hier een ei, de bloem, het zout en 150 gram suiker aan toe en kneed tot een samenhangend deeg.

Snij de appel in schijfjes of blokjes en meng met de 25 gram suiker en de kaneel

Vet een bakblik in en rol het deeg uit met een deegroller en bedek de bodem en de zijkanten van de vorm hiermee. (bewaar nog wat deeg voor de reepjes op de bovenkant)

Bestrooi de bodem met het paneermeel

Verdeel hier de appelschijfjes of blokjes over

Rol het achtergehouden deeg uit en snijd er reepjes van om de taart kruislings meer te bedekken. Druk de uiteinden goed aan zodat ze op de taart vast komen te zitten.

Klop het laatste ei los en bestrijk de taart hiermee

Zet de taart in het midden van de oven en bak in ongeveer 50-60 minuten gaar

Haal uit de oven, even laten afkoelen ven dan smullen van deze heerlijke appeltaart

Groetje van Eric

Met dank aan mijn oma Lamberdina