Bezoekadres: Wusterweg 6, 5811AD Castenray
+31654787362

Koele Kippen door innovatie

De kranten stonden er vol van en op de radio en tv hoorde je niks anders meer dan de gevolgen van de extreme temperatuurstijging. Hittestress is zeer oncomfortabel en leidt onder andere tot afwijkend gedrag en gezondheidsproblemen bij mens en dier. Je kunt begrijpen dat ik de laatste week continu bij mijn dames was om te checken of alle innovaties die we toegepast hebben op het gebied van luchtvochtigheid en huistemperatuur deze extreme hitte het hoofd konden bieden. Ik voel me ontzettend gelukkig dat we op Lamberdina’s Hoeve in samenwerking met Vencomatic en WUR gekozen hebben voor de ECO ZERO-ventilatiesysteem. We hebben een enorme investering gedaan met de aanschaf van maar liefst 6 eco-units, maar dat is het helemaal waard geweest. De cijfers liegen er niet om! Gisteren hebben we een buitentemperatuur van 39,9 ° C gemeten en het systeem koelt het huis af tot 27,2 ° C (huistemperatuur) met slechts een luchtvochtigheid van 46% Op Lamberdina’s Hoeve dus geen enkel probleem om de extreem hoge buitentemperaturen het hoofd te bieden. Ik voeg even een afbeelding bij waardoor je kunt zien wat de resultaten zijn. Bij mij gutste het zweet van mijn hoofd maar de dames hadden koele koppies en zaten goed in hun vel! Ik kan niet ontkennen dat het allemaal heel spannend is geweest. Ik denk dat heel veel consumenten nog steeds niet goed weten hoe het er aan toe gaat op een biologische+ boerderij en dan hoor je om je heen al die berichten. Alles wat we doen op onze Hoeve is nieuw en staat in het teken van innovatie. Innovatie die gericht is op het welzijn van mijn dames. Je overlegt met stakeholders en neemt beslissingen zonder dat iemand 100% garantie kan geven. Dat is ook onmogelijk. Je wordt uitgedaagd en getest door de elementen van de natuur. We doen het niet alleen! Dit kan alleen in Co-creatie met ondernemers, ketenpartijen, gebiedspartijen, de wetenschap en de overheid. Ik en mijn dames zijn heel dankbaar dat we dit met z’n allen gerealiseerd hebben en dat we het hoofd koel gehouden hebben.

Groetjes Eric en de dames