Bezoekadres: Wusterweg 6, 5811AD Castenray
+31654787362

Gezond koken in coronatijd doe je met een eitje

Hartjes pan Merk: OOTB

Sinds de Corona crisis ons dwingt om zoveel mogelijk thuis te blijven besteden veel mensen meer tijd aan het koken en sommige gaan zelfs helemaal los. Koken in tijden van Corona varieert van troost eten tot culinaire hoogstandjes. En we doen dat omdat eten nu eenmaal letterlijk smaak geeft aan het leven van videobellen, bankhangen, youtube sporten en eenzame opsluiting.

Het is opvallend dat er de laatste weken naast de run op toiletpapier ook een run op eieren is. Opvallend maar niet verwonderlijk! Een eitje is nu eenmaal een heel gezond en duurzaam product met veel goede voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en eiwitten. En nu we het advies krijgen om zoveel mogelijk lokale producten te kopen zit je met een eitje helemaal goed!

Tijd om jullie te verleiden de komende dagen lekker te experimenteren met een ei. Een eitje als ontbijt, lunch, snack tussendoor of warme maaltijd het kan allemaal. In iedere lekkerbek schuilt een chef en een lekker hapje begint met een goed recept. Daar ga ik je bij helpen. Zolang als de coronatijd aanhoudt zal ik recepten met een eitje posten. #coronakokenmetei Dus je hoeft niet bang te zijn dat je niet weet wat je moet maken. Ik neem je mee in de smaakbeleving van het eitje. Volg vanaf 9 april Lamberdina’s Hoeve op FB of check de website (recepten) voor heerlijke en verrassende recepten. Ik zeg altijd: Een eitje voor ieder dag, niet omdat het moet, maar omdat het mag. Dat is het hele eieren eten. (Zo zit de zaak in elkaar) 😉

Smaakmakelijke groet,

(chef) Eric Thielen