Bezoekadres: Wusterweg 6, 5811AD Castenray
+31654787362

Geen wolkje aan de lucht op de bouwplaats van Lamberdina’s Hoeve

Mooier konden we het niet hebben! Geen wolkje aan de lucht op vrijdag 14 september op de bouwplaats van Lamberdina’s Hoeve. Voor de eerste keer heb ik mijn verhaal over Lamberdina’s Hoeve voor de camera verteld. Het was spannend maar tegelijkertijd een feest! We zijn nu echt vertrokken. De realisatie van Lamberdina’s Hoeve is een feit. Ik zal jullie zoveel mogelijk meenemen in dit spannende avontuur. Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik niet zo nodig vooraan hoef te staan. Maar ik realiseer me steeds beter dat ik  het verhaal over de kippen van Lamberdina met jullie wil delen omdat het ook jullie aangaat. Steeds meer mensen willen weten waar hun eten vandaan komt. En hoe de dieren leven en wat ze te eten krijgen. Mijn familie houdt al 99 jaar kippen. In de afgelopen jaren is er ontzettend veel veranderd! Iedere keer opnieuw heeft mijn familie de boerderij en de bedrijfsvoering aan gepast aan de inzichten en politiek van de tijd. Na de oorlog veranderde boerderijen in pluimveebedrijven die vooral veel en zo goedkoop mogelijk moesten produceren. Ik nam in 1995 het bedrijf van mijn vader over en brak op mijn beurt de stallen af om een een moderne pluimveehouderij te bouwen met volièrestallen waar de kippen loslopen. Drie jaar geleden werd ik 50. En ik stelde mezelf de vraag: Wat wil je doen Eric? Zou ik opnieuw durven kiezen om alles anders te doen en een kippenboerderij te bouwen die past in onze huidige denkbeelden en ontwikkelingen over dierenwelzijn, voeding, kwaliteit en duurzaamheid. Ik begon hardop te dromen: Hoe ziet de ideale kippenboerderij er uit? Wat zijn de mogelijkheden en met wie zou ik die kunnen realiseren? Op Lamberdina’s Hoeve staat de kip en haar welzijn centraal. Ik wil in co-creatie met  Vencomatic, Ter Heerdt kuikens en Vitelia een natuurlijke leefomgeving realiseren waar de kip opgroeit in een zo gezond mogelijke, natuurlijke en veilige  omgeving. Een unieke biologische ei-boerderij waar de kippen een prachtige uitloop hebben en onder de fruitbomen alle ruimte hebben om te leven en te scharrelen in een eiwitrijke omgeving. Ik kan je nog veel meer vertellen maar ik nodig je via mijn blog uit om stap voor stap  de realisatie van mijn droom te volgen. “Wat denk jij? Een gelukkige kip legt gewoon het allerlekkerste ei!”

Groetjes Eric

Ik zal jullie laten weten wanneer de video online te zien is 😉