Bezoekadres: Wusterweg 6, 5811AD Castenray
+31654787362

Een natuurlijke en gezonde omgeving voor mijn ‘dames’.

Maart 2017

Het klinkt misschien gek maar ik verzorg mijn kippen zoals ik voor mijn kinderen zou zorgen. Het lijkt al een heel stuk minder gek wanneer je weet dat kippen intelligente en sociale dieren zijn en net als kinderen houden van een omgeving waarin ze uitgedaagd worden om op avontuur te gaan, maar zich ook veilig willen voelen.

De hoeve die ik wil bouwen geeft de kippen de natuurlijke omgeving die zij nodig hebben en biedt alle ruimte om de hele dag lekker in het zonnetje te scharrelen en te wroeten in de aarde. Een Lamberdina-kip zit letterlijk en figuurlijk lekker in haar vel! Ze weet dat ze veilig en beschut onder de appel- en perenbomen op onderzoek uit kan gaan naar wormen en insecten. Tussendoor kan ze een nestje maken van stro en ander materiaal en heeft ze volop de gelegenheid om uitgebreid te ‘stofbadderen’. Ze kent haar leefomgeving en bij gevaar vindt ze feilloos de weg naar een veilige plek.

Ik geef mijn kippen de ruimte: buiten en ook in het nachtverblijf. Na een dag scharrelen in de buitenlucht gaan de kippen op stok in het nachtverblijf. Dit is een functiegebied waar de ‘dames’ in de verschillende ruimtes rust en afleiding vinden. Ze weten waar het voedsel staat en waar ze kunnen drinken. En af en toe een stofbad in een lekker droog hoekje op z’n tijd is een leuke afwisseling. Misschien zeg ik het ten overvloede maar op Lamberdina’s Hoeve wordt geen antibiotica gebruikt en worden de snavels worden niet gekapt.
Mijn passie om Lamberdina’s Hoeve te bouwen en biologische eieren te produceren is niet alleen een ode aan grootmoeder, maar vooral het groeiende besef dat ik met deze manier van ondernemen een positieve bijdrage wil leveren aan milieu en klimaat en flora en fauna in de omgeving waar mijn familie al meer dan 100 jaar woont: Castenray!

Groet,

Eric Thielen