Bezoekadres: Wusterweg 6, 5811AD Castenray
+31654787362

“Een ei is het meest fascinerende product dat er is.” Zegt Peter Klosse

Ja, dat zei Peter! en ik werd daar natuurlijk wel vrolijk van. Een ei voor patisserie, voor de mayonaise, voor saus hollandaise, een gebakken eitje en ga maar door…..Peter is de! smaakprofessor van Nederland en ver over onze grenzen heen!
Ik heb Peter Klosse ontmoet tijdens de livestream. Hij is  om zo te zeggen een grote meneer in de wereld van de gastronomie! (Peter Klosse: Academie voor Gastronomie; Hotel de Echoput, Lectoraat Gastronomy Hotel Management School Maastricht)
Zijn kijk is volledig nieuw. Gastronomie wordt door hem gedefinieerd als de wetenschap van smaak en proeven. Hierbij wordt het woord ‘smaak’ vooral gebruikt voor producteigenschappen. Dat plaatst smaak in het domein van de natuurwetenschappen en maakt het mogelijk om objectief smaak te bestuderen. Als smaak dus een instrument is kan je dat ook inzetten om er achter te komen wat de voorkeuren zijn van mensen en producten afstemmen op de verschillende doelgroepen, o.a. oudere mensen en zieke mensen. Maar er is veel meer mogelijk. Kijk hier maar even naar het interview

Ik wilde dit even met jullie delen: Nou hoor je het eens van een ander;-)

Het geeft mij nog meer energie en bevestiging dat ik een prachtig product heb.

Fijn weekend allemaal,

Groetjes Eric