+31654787362

Dagboek van Lamberdina’s Hoeve

Samenwerking is het! ingrediënt voor een toekomstbestendige bedrijfsvoering.

  Tekst: Karenanna Knopper /Vitelia Vitaal Schouder aan schouder lopen ze op het domein van Lamberdina’s Hoeve. Het is een goede gewoonte geworden om twee keer in de maand even bij te praten over de dames van de biologische eierboerderij. Sommige mensen kijken vreemd op als Eric Thielen, eigenaar van Lamberdina’s Hoeve het woord dames gebruikt als…
Lees meer

Lamberdina’s Hoeve energie neutraal: 1028 zonnepanelen!

Het was even doorrekenen, maar met hulp van  EnergiePlusDak hebben we een exacte calculatie gemaakt van het mogelijke rendement en de windlast in verband met de bevestiging. Toen dat duidelijk was zijn we meteen aan de slag gegaan. Op het dak liggen nu maar liefst 1028 zonnepanelen. En zijn we naast onze andere keurmerken nu ook…
Lees meer

Maak kennis met de dames

Goeiemorgen, Ik wil dit even met jullie delen! Bekijk hier de eerste beelden van mijn Dames! Groetjes Eric

Het paradepaardje van Lamberdina’s Hoeve: de Eco-unit

Goeiemorgen! Met de kippen gaat het hartstikke goed! Ze zullen, als de temperatuur weer gaat stijgen heel snel de wintertuin gaan bezoeken. Maar vandaag even helemaal iets anders! Vandaag even aandacht voor een innovatief kunststukje op technisch en duurzaam gebied: De eco-Unit van Vencomatic. Dit kun je toch wel een echte parel noemen! Bekijk hier het…
Lees meer

De dames zijn gearriveerd op Lamberdina’s Hoeve

Op 14 januari heeft Ter Heerdt Kuikens en Hennen mijn eerste biologische hennen naar de stallen gebracht. Het is niet makkelijk te omschrijven wat er dan door je heen gaat. De biologische kippenboerderij is nu echt door de dames in gebruik genomen. Voor mij breekt een periode aan waarin ik de dames de rust geef…
Lees meer

Lamberdina’s Hoeve is voltooid! Een historisch moment.

12 januari 2019. Het is zover! Lamberdina’s Hoeve is klaar om de dames te ontvangen! Ik moet af en toe gewoon even knipperen met mijn ogen. We hebben het gefikst; Mijn droom is werkelijkheid geworden. Gek hoor, als ik nu terug kijk lijkt het alsof de boerderij in een paar maandjes  gebouwd is. In werkelijkheid…
Lees meer

Een heel goed uiteinde en welkom in de lente van 2019

Beste allemaal, We gaan dit jaar op een prachtige manier afsluiten. We zijn goed op schema met de bouw en het plaatsen van de installaties. Met mijn hele team praten we nooit over problemen maar over uitdagingen. En die kunnen we aan! Ook met de energieleverancier! Die had ons een paar maanden later dan afgesproken…
Lees meer

Sommige mensen gaan heel ver in hun liefde voor het ei: kerstrecepten van traiteur de Leeuw

Fred en Jolanda de Leeuw van zijn nog steeds een culinair begrip in Amsterdam en omstreken, Ruim 35 jaar hebben zij de grootste smulpapen met hun kwalitatief hoogstaande slagerij, traiteur en delicatessenwinkel verwend en tijdens de kerstdagen stond iedereen in een gigantische rij in de Utrechtsestraat te wachten om de kerstbestelling in ontvangst te nemen. (Arno…
Lees meer

“Een ei is het meest fascinerende product dat er is.” Zegt Peter Klosse

Ja, dat zei Peter! en ik werd daar natuurlijk wel vrolijk van. Een ei voor patisserie, voor de mayonaise, voor saus hollandaise, een gebakken eitje en ga maar door…..Peter is de! smaakprofessor van Nederland en ver over onze grenzen heen! Ik heb Peter Klosse ontmoet tijdens de livestream. Hij is  om zo te zeggen een…
Lees meer

Spannend! Ekoland en interview met Peter Vingerling online

Even een kleine update uit Castenray. De winter is nu echt begonnen. De kou en de zon en een schrale oostelijke wind. Ik geniet ervan om ‘s avonds de schoenen uit te doen en de dag nog even door te nemen terwijl ik wat te eten maak. Wat gaat het snel allemaal. Ik had het…
Lees meer