Bezoekadres: Wusterweg 6, 5811AD Castenray
+31654787362

Dagboek van Lamberdina’s Hoeve

20-03-2020 Hoe gaat het?

Vanzelfsprekend is de verkiezing agrarisch ondernemer 2020 stopgezet. Maar we willen jullie bedanken voor alle positieve reacties. Het gaat niet om het winnen maar om het delen van een visie en een missie. #odeaanonzeaarde #odeaandemensendievooronszorgen. Een telefonisch gesprek verwoord in een column Eric Thielen Eigenaar biologische en duurzame kippenboerderij Lamberdina’s Hoeve in Castenray en Karenanna…
Lees meer

Help jij ons agrarisch ondernemer 2020 te worden? Stem vandaag nog op Lamberdina’s Hoeve, dank je wel, ook namens de dames!

DE LAATSTE RONDE! Stem hier op Lamberdina’s Hoeve voor de publieksprijs! www.agrarischondernemer.nl/stemmen Het gaat er nu om spannen….er zijn 5 genomineerden die kans maken op de titel Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2020. Mijn team en ik hebben er alles aan gedaan om een biologische en ook heel duurzame boerderij te bouwen. Lamberdina is de naam…
Lees meer

Lamberdina’s Hoeve top 10 Agrarisch Ondernemer van het jaar 2020

Ik maak een dansje tussen de dames!!!! Bekijk hier het filmpje: https://www.agrarischondernemer.nl/top10/2020-2/lamberdinas-hoeve/ Dankbaar voor deze erkenning! Het gaat weer verschrikkelijk spannend worden! Maar vooral genieten ik en mijn partners en alle medewerkers enorm van de bevestiging voor het maken van de juiste keuzes. Dat is wat deze selectie voor ons betekent. En daar zijn we…
Lees meer

Niet zomaar een eitje!

We hebben heel veel mailtjes ontvangen van liefhebbers van biologische eitjes. Ons eitje is niet alleen biologisch maar ook nog eens heel duurzaam. Onze dames staan centraal en scharrelen naar hartenlust onder de fruit- en notenbomen en tussen de klavers in de weide Maar ook het milieu verdient al onze aandacht. Daarom hebben we geïnvesteerd…
Lees meer

Onze VOP 2020 presentatie is nu te zien:

Hier kun je de presentatie van Lamberdina’s Hoeve voor de Venrayse ondernemersprijzen op 9 januari 2020 terug zien.Klik hier: https://youtu.be/mEKEpuKrFC4 Ik vind het wel een beetje gek om zo naar mezelf te kijken, maar ik voel me ook trots. Niet alleen omdat we gewonnen hebben maar ook omdat het heel spannend was. Ik ben nu…
Lees meer

Dit is een nacht, die je normaal alleen in films ziet…… :-)

Ik duik mijn mandje in. Maar wat ben ik blij, trots en dankbaar voor al het enthousiasme en lof van het publiek en de jury. We hebben niet alleen de VOP2020 Rabobank publieksprijs maar ook de VOP2020 Loek Nelissen Prijs gewonnen! Het valt niet uit te leggen wat dat met mij en met al mijn…
Lees meer

VOP 2020: Ode aan Oma en onze Aarde

Vandaag is het zover https://www.vop.nu/algemeen/vop/vop-genomineerden/genomineerden-2020/ De gezamenlijke Venrayse Ondernemers-verenigingen, verenigd in het Venrayse Ondernemers Platform (VOP) reikt sinds 2002 jaarlijks de Loek Nelissen Prijs uit voor de ondernemer van het jaar en de Rabobank Publieksprijs voor de ondernemer met de beste persoonlijke presentatie.De prijzen zijn bedoeld ter stimulering van het ondernemerschap in de gemeente Venray.…
Lees meer

2019: Mijn kleine stukje land in Castenray draagt bij aan de toekomst van onze aarde.

Terugblikken en vooruitkijken op Lamberdina’s Hoeve https://youtu.be/e0wV1pwz2-s In deze video kun je zien hoe we Lamberdina’s Hoeve gerealiseerd hebben . 2019 was een heel bijzonder jaar. Hier liggen mijn roots! De grond èn de boerderij.Het is mijn leven. Ik ben Eric Thielen, derde generatie pluimveehouder Thielen. Mijn kleine stukje land in Castenray draagt bij aan…
Lees meer

Stikstofreductie: probleem of uitdaging?

Lamberdina’s Hoeve begon met dromen. De tweede stap was om die droom te delen en met iedereen aan tafel te gaan om hierover te praten. De derde stap was het echt gaan doen! En daar geniet ik nu iedere dag van. Aan tafel de dingen bespreken die er toe doen, dat is een goede gewoonte…
Lees meer

L1: Hubert Mackus over Lamberdina’s Hoeve: verduurzaming en Stikstof

Heeft de Limburgse boer nog toekomst? In deze aflevering van AvondGasten de vraag: is er nog toekomst voor de Limburgse boeren? Bekijk hier het hele programma https://l1.nl/avondgasten-2-december-2019-153475/ of vanaf 53 min. de quote van gedeputeerde Mackus over Lamberdina’s Hoeve De grote impact die de stikstofcrisis heeft maakt de toekomst voor boeren onzeker. In Limburg liggen…
Lees meer

Venrayse Ondernemers Prijzen 2020. Lamberdina’s Hoeve: Grensverleggend communiceren!

Het was hartstikke spannend! Vrijdag 2 november stond de jury van de VOP op de stoep en hebben we ons verhaal verteld. Het zal wel nooit wennen. Iedere keer als ik een presentatie geef gieren de zenuwen door mijn lijf. Het is een mengeling van positieve spanning en nervositeit. Gelukkig stond ik er niet alleen…
Lees meer

Dank jullie wel! We zijn genomineerd: Venrayse ondernemers prijzen 2020

Dit is een mooi moment om iedereen te bedanken die de ontwikkeling en realisatie van Lamberdina’s Hoeve een warm hart heeft toegedragen en ons in de spotlights zet. Samen met 5 andere Limburgse ondernemers, ben ik met Lamberdina’s Hoeve genomineerd, voor de Venrayse Ondernemers prijzen 2020. Ik ga ongelooflijk mijn best doen, maar wil ook…
Lees meer

Lamberdina in UK

En dan sta je opeens in The Ranger aug 2019, met een heel uitgebreid artikel over Lamberdina’s Hoeve. Dat geeft een heel goed gevoel.The Ranger magazine is the leading authority in free range production. “Lamberdina’s Farm, in the Limburg region of the Netherlands, is a 40k organic unit with a big heart and a unique…
Lees meer

Koele Kippen door innovatie

De kranten stonden er vol van en op de radio en tv hoorde je niks anders meer dan de gevolgen van de extreme temperatuurstijging. Hittestress is zeer oncomfortabel en leidt onder andere tot afwijkend gedrag en gezondheidsproblemen bij mens en dier. Je kunt begrijpen dat ik de laatste week continu bij mijn dames was om te…
Lees meer

limburgs eitje

Voordat je stevig kunt gaan stappen met Vastelaovend, heb je natuurlijk eerst een goeie bodem nodig. En wat is dan beter dan spek en ei. Daarom volgt hier het recept. Smakelijk 😉 Ingrediënten (voor 4 personen) : 40 gr boter 4 sneden vers spek 8 eieren Peper Zout Nootmuskaat Bereiding: Smelt de boter en bak…
Lees meer

Eitje met truffel

 BEREIDINGSWIJZE Meng voor het deeg de bloem met boter, ½ tl zout en 1 mespunt peper in een keukenmachine tot een kruimelig deeg. Voeg het ei en de melk toe en laat de machine kort draaien tot je een samenhangend deeg hebt. Rol op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een dunne lap. Snij…
Lees meer

Jonge knappe koppen HMSM aan zet op Lamberdina’s Hoeve

We hebben een fantastische avond beleefd in de welhaast paradijselijke tuin op de Hotel Management School Maastricht met Claire Souren. Zij is Coördinator Track Foodservice at Hotel Management School Maastricht (HMSM) We zijn enorm verwend met de heerlijkste gerechten maar ook met heel veel (vernieuwende) inzichten op het gebed van Food en Foodservice Ik vind…
Lees meer

Boer brengt eitjes naar de stad #vlog

Volg Lamberdina’s Hoeve en Eric op youtubeVind jij het ook zo mooi?! De etiketjes zitten er net op! De eierdoosjes van Lamberdina’s Hoeve zijn klaar. Vandaag ga ik op pad met de allereerste eitjes in de allereerste doosjes. Lamberdina staat trots op het etiket. We gaan een bezoekje brengen aan de wethouder in Venray en…
Lees meer

Toekomstbestendige circulaire voedselproductie

Het gaat zo goed met de dames! En ook op het gebied van Kringlooplandbouw hebben we een mooie ontwikkeling doorgemaakt. En hoe kan ik dat nu beter vertellen dan met een filmje! Klik hier om de film te bekijken: Lamberdina’s biologische kippenmest is de grondstof voor de biologische champignons van Heereco. Een wonder van moeder…
Lees meer

Het is heel jammer, maar we pakken onze verantwoording en nemen pro-actief preventieve maatregelingen.

Persbericht: Officiële opening en open dag (24 en 25 mei) op Lamberdina’s Hoeve gecanceld. Eric Thielen, eigenaar van Lamberdina’s Hoeve, neemt geen enkel risico en besluit tot het nemen van preventieve maatregelen inzake besmettingsgevaar van niet bestrijdingsplichtige laagpathogene vogelgriep in België. Op een toenemend aantal pluimveebedrijven in de grenszone met Oost- en West-Vlaanderen (België) is…
Lees meer