Bezoekadres: Wusterweg 6, 5811AD Castenray
+31654787362

Beeldscherm-eten met familie en vrienden #Pasen

Gevonden!
Het verstoppen stamt uit de Germaanse traditie om eieren, als symbool van vruchtbaarheid, in akkers te begraven zodat deze akkers op hun beurt vruchtbaar zouden worden.  Een andere verklaring heeft te maken met de periode van het vasten (niet/nauwelijks eten en drinken). Tijdens deze periode is het als christen niet de bedoeling dat je vlees en zuivel eet. Vroeger werden eieren als zuivelproducten beschouwd. Die bleven dus liggen, terwijl de kippen gewoon doorgingen met broeden. Na de vastenperiode werd het een gewoonte om een deel van het overschot op te eten. En werden de oudste eieren versierd.

Pasen 2020

Als we het nog niet konden hebben we het nu wel geleerd: Skypen, Facetimen, zoom, en de Google hangouts, het stelt ons in staat om elkaar te blijven zien en met elkaar in contact te blijven. Zakelijk en privé. Ook vandaag zullen onze sociale contacten en ontmoetingen met familie en vrienden online plaatsvinden. Ik heb begrepen dat hele families online wereldwijd Pesach hebben gevierd. Ze kookten allemaal dezelfde gerechten en hebben thuis aan tafel met het gezin en tegelijkertijd online met alle opa’s en oma’s, tantes, neven en nichtjes en goede vrienden samen gegeten en met elkaar genoten van het feest. Dat is toch een prachtige gebeurtenis!
Hoe ziet jouw Paasmaaltijd eruit? En wie schuift er bij jou virtueel aan tafel?
Hartstikke leuk als je dit met ons wilt delen. In een periode als deze is het belangrijk dat we elkaar blijven inspireren. Dat we in onze beperkingen nieuwe mogelijkheden zien en die met elkaar delen. Dat we elkaar helpen om het goede te doen en blijven omkijken naar degene die extra aandacht nodig hebben.

Ik wens dat iedereen op een veilige manier samen Pasen kan vieren: on en offline, binnen of buiten, op het balkon, dakterras of in de schaduw van een dikke boom. Laten we vieren dat we ons bewust geworden zijn van wat er echt toe doet! En laten we er met elkaar voor waken dat dit ontluikende stukje bewustzijn niet verdwijnt na de crisis maar een fundament vormt om ons verbonden en betrokken te laten blijven met vele mensen en de wereld in zijn geheel.

Vrolijk Pasen,

Groetjes Eric