Bezoekadres: Wusterweg 6, 5811AD Castenray
+31654787362

Categorie: Dagboek

Venrayse Ondernemers Prijzen 2020. Lamberdina’s Hoeve: Grensverleggend communiceren!

Het was hartstikke spannend! Vrijdag 2 november stond de jury van de VOP op de stoep en hebben we ons verhaal verteld. Het zal wel nooit wennen. Iedere keer als ik een presentatie geef gieren de zenuwen door mijn lijf. Het is een mengeling van positieve spanning en nervositeit. Gelukkig stond ik er niet alleen…
Lees meer

Dank jullie wel! We zijn genomineerd: Venrayse ondernemers prijzen 2020

Dit is een mooi moment om iedereen te bedanken die de ontwikkeling en realisatie van Lamberdina’s Hoeve een warm hart heeft toegedragen en ons in de spotlights zet. Samen met 5 andere Limburgse ondernemers, ben ik met Lamberdina’s Hoeve genomineerd, voor de Venrayse Ondernemers prijzen 2020. Ik ga ongelooflijk mijn best doen, maar wil ook…
Lees meer

Lamberdina in UK

En dan sta je opeens in The Ranger aug 2019, met een heel uitgebreid artikel over Lamberdina’s Hoeve. Dat geeft een heel goed gevoel.The Ranger magazine is the leading authority in free range production. “Lamberdina’s Farm, in the Limburg region of the Netherlands, is a 40k organic unit with a big heart and a unique…
Lees meer

Koele Kippen door innovatie

De kranten stonden er vol van en op de radio en tv hoorde je niks anders meer dan de gevolgen van de extreme temperatuurstijging. Hittestress is zeer oncomfortabel en leidt onder andere tot afwijkend gedrag en gezondheidsproblemen bij mens en dier. Je kunt begrijpen dat ik de laatste week continu bij mijn dames was om te…
Lees meer

Jonge knappe koppen HMSM aan zet op Lamberdina’s Hoeve

We hebben een fantastische avond beleefd in de welhaast paradijselijke tuin op de Hotel Management School Maastricht met Claire Souren. Zij is Coördinator Track Foodservice at Hotel Management School Maastricht (HMSM) We zijn enorm verwend met de heerlijkste gerechten maar ook met heel veel (vernieuwende) inzichten op het gebed van Food en Foodservice Ik vind…
Lees meer

Boer brengt eitjes naar de stad #vlog

Volg Lamberdina’s Hoeve en Eric op youtubeVind jij het ook zo mooi?! De etiketjes zitten er net op! De eierdoosjes van Lamberdina’s Hoeve zijn klaar. Vandaag ga ik op pad met de allereerste eitjes in de allereerste doosjes. Lamberdina staat trots op het etiket. We gaan een bezoekje brengen aan de wethouder in Venray en…
Lees meer

Toekomstbestendige circulaire voedselproductie

Het gaat zo goed met de dames! En ook op het gebied van Kringlooplandbouw hebben we een mooie ontwikkeling doorgemaakt. En hoe kan ik dat nu beter vertellen dan met een filmje! Klik hier om de film te bekijken: Lamberdina’s biologische kippenmest is de grondstof voor de biologische champignons van Heereco. Een wonder van moeder…
Lees meer

Het is heel jammer, maar we pakken onze verantwoording en nemen pro-actief preventieve maatregelingen.

Persbericht: Officiële opening en open dag (24 en 25 mei) op Lamberdina’s Hoeve gecanceld. Eric Thielen, eigenaar van Lamberdina’s Hoeve, neemt geen enkel risico en besluit tot het nemen van preventieve maatregelen inzake besmettingsgevaar van niet bestrijdingsplichtige laagpathogene vogelgriep in België. Op een toenemend aantal pluimveebedrijven in de grenszone met Oost- en West-Vlaanderen (België) is…
Lees meer

Kippen spelen hoofdrol in de film

Leven als een kip op Lamberdina’s Hoeve: The MovieVandaag om 5 uur in de ochtend samen met Oscar de cameraman aan het filmen. We gaan het leven van onze dames verfilmen. We maken onszelf onzichtbaar en wachten rustig af op wat er komen gaat. Het ontwaken gaat heel rustig. Eerst een beetje eten en drinken,…
Lees meer

Voedselrijke poep van Lamberdina’s kippen

KRINGLOOPLANDBOUW: ZO WERKT HET!Op Lamberdina’s Hoeve is duurzaam zorgdragen voor mensen, dieren, natuur en omgeving is een volwaardige manier van leven. Met deze manier van ondernemen nemen we de verantwoording voor de dag van morgen. Dat betekent dat we steeds opzoek gaan naar nieuwe vormen van samenwerken. Met ondernemers en onderzoekers wordt er gezocht naar…
Lees meer

Samenwerking is het! ingrediënt voor een toekomstbestendige bedrijfsvoering.

  Tekst: Karenanna Knopper /Vitelia Vitaal Schouder aan schouder lopen ze op het domein van Lamberdina’s Hoeve. Het is een goede gewoonte geworden om twee keer in de maand even bij te praten over de dames van de biologische eierboerderij. Sommige mensen kijken vreemd op als Eric Thielen, eigenaar van Lamberdina’s Hoeve het woord dames gebruikt als…
Lees meer

Lamberdina’s Hoeve energie neutraal: 1028 zonnepanelen!

Het was even doorrekenen, maar met hulp van  EnergiePlusDak hebben we een exacte calculatie gemaakt van het mogelijke rendement en de windlast in verband met de bevestiging. Toen dat duidelijk was zijn we meteen aan de slag gegaan. Op het dak liggen nu maar liefst 1028 zonnepanelen. En zijn we naast onze andere keurmerken nu ook…
Lees meer

Maak kennis met de dames

Goeiemorgen, Ik wil dit even met jullie delen! Bekijk hier de eerste beelden van mijn Dames! Groetjes Eric

Het paradepaardje van Lamberdina’s Hoeve: de Eco-unit

Goeiemorgen! Met de kippen gaat het hartstikke goed! Ze zullen, als de temperatuur weer gaat stijgen heel snel de wintertuin gaan bezoeken. Maar vandaag even helemaal iets anders! Vandaag even aandacht voor een innovatief kunststukje op technisch en duurzaam gebied: De eco-Unit van Vencomatic. Dit kun je toch wel een echte parel noemen! Bekijk hier het…
Lees meer

De dames zijn gearriveerd op Lamberdina’s Hoeve

Op 14 januari heeft Ter Heerdt Kuikens en Hennen mijn eerste biologische hennen naar de stallen gebracht. Het is niet makkelijk te omschrijven wat er dan door je heen gaat. De biologische kippenboerderij is nu echt door de dames in gebruik genomen. Voor mij breekt een periode aan waarin ik de dames de rust geef…
Lees meer

Lamberdina’s Hoeve is voltooid! Een historisch moment.

12 januari 2019. Het is zover! Lamberdina’s Hoeve is klaar om de dames te ontvangen! Ik moet af en toe gewoon even knipperen met mijn ogen. We hebben het gefikst; Mijn droom is werkelijkheid geworden. Gek hoor, als ik nu terug kijk lijkt het alsof de boerderij in een paar maandjes  gebouwd is. In werkelijkheid…
Lees meer

Een heel goed uiteinde en welkom in de lente van 2019

Beste allemaal, We gaan dit jaar op een prachtige manier afsluiten. We zijn goed op schema met de bouw en het plaatsen van de installaties. Met mijn hele team praten we nooit over problemen maar over uitdagingen. En die kunnen we aan! Ook met de energieleverancier! Die had ons een paar maanden later dan afgesproken…
Lees meer

Sommige mensen gaan heel ver in hun liefde voor het ei: kerstrecepten van traiteur de Leeuw

Fred en Jolanda de Leeuw van zijn nog steeds een culinair begrip in Amsterdam en omstreken, Ruim 35 jaar hebben zij de grootste smulpapen met hun kwalitatief hoogstaande slagerij, traiteur en delicatessenwinkel verwend en tijdens de kerstdagen stond iedereen in een gigantische rij in de Utrechtsestraat te wachten om de kerstbestelling in ontvangst te nemen. (Arno…
Lees meer

“Een ei is het meest fascinerende product dat er is.” Zegt Peter Klosse

Ja, dat zei Peter! en ik werd daar natuurlijk wel vrolijk van. Een ei voor patisserie, voor de mayonaise, voor saus hollandaise, een gebakken eitje en ga maar door…..Peter is de! smaakprofessor van Nederland en ver over onze grenzen heen! Ik heb Peter Klosse ontmoet tijdens de livestream. Hij is  om zo te zeggen een…
Lees meer

Spannend! Ekoland en interview met Peter Vingerling online

Even een kleine update uit Castenray. De winter is nu echt begonnen. De kou en de zon en een schrale oostelijke wind. Ik geniet ervan om ‘s avonds de schoenen uit te doen en de dag nog even door te nemen terwijl ik wat te eten maak. Wat gaat het snel allemaal. Ik had het…
Lees meer